El-Sykkel Glede har gjennomført et begivenhetsrikt år med en rekke arrangementer og turer i 2023.

2. november 2023 | Nyhetsarkiv

El-Sykkel Glede har hatt en travel og spennende årsplan for 2023 med flere arrangementer og turer. Her er en oppsummering av de oppførte hendelsene som også er dokumentert med bilder.

Årsmøtet ble gjennomført tirsdag 28. Mars på Tyholmen Frivilligsentral. Vel gjennomført og styret har jobbet godt sammen for å skape opplevelser og fellesskap for våre medlemmer og samarbeidspartnere.

14. mars 2023: Arrangement om den myke trafikanten, sykkelulykker og forebygging på Tyholmen Frivilligsentral. El-Sykkel Glede inviterte til kunnskapsbygging. Tidligere ble sykkelulykker kun registrert hos Politiet hvis det skjedde noe alvorlig. Dermed var det store «mørketall» som aldri var synlig. Prosjektleder Torkel Bjørnskau fra Transportøkonomiske institutt tok turen fra Oslo for å informere om et pilotprosjekt i Agder sammen med  Fagsykepleier Thorunn Larsen Nærdal fra Legevakten i Arendal. Les mer her..

30. april 2023: El-Sykkel Glede er nå registrert som Grasrotmottaker. Vi inviterer nå alle medlemmer og andre som vil støtte El-Sykkel Glede om å registrere seg med El-Sykkel Glede som din Grasrotmottaker. Det kan du gjøre enkelt på denne siden.

Søndag 7. mai 2023 feiret vi Arendal 300 år i den store jubileumshelga med kulturaktivitet i hele sentrum. Idrettens dag, historisk dag på Arendal gamle rådhus, dans, musikk, teater, vandringer, konkurranser og mye mer. Det ville selvsagt El-Sykkel Glede være med på så vi arrangerte elsykkelturen Arendal Rundt og inviterte med pensjonister i alle aldre med elsykkel på turen. Les mer om turen her.

Onsdag 24. mai 2023 gikk Turen Vest Mot Grimstad. Sol fra nesten blå himmel og akkurat passelig sykkel-temperatur. Det ble tatt mange bilder og til og med «fotografen» ble med på bilder. Vi syklet fra Nedenes til Fevik, over ved Drotningborg, pause i sjøkanten ved Hesnes. Videre til Rønnes, fin utsikt mot Grimstad… Les mer her

6. juni 2023: Gikk turen fra Krøgenes og vi syklet Tromøy Vest. Tromøy er den største øya på Sørlandet og kanskje den fineste. Navnet Tromøy kommer fra «Thruma» som betyr tram; en kant som stiger fram av havet. Du blir glad ved å sykle denne turen. Les mer her..

Vita Velo – På tur til Lista-landet 20-21 juni 2023: Denne gangen gikk turen med 20 spenstige syklister til området mellom Lista fyr og Varnes fyr. Turen gikk ca 15 kilometer en vei på grusveier, gjennom jordbrukslandskap og beitemarker. Vi sykler forbi kyr og sauer, søte kalver, og etter hvert hjortedyr og skogens konge der borte, mens vi trekker inn duften av markblomster og havet som fyller luften. Ute på Varnes fyr har vi storslagen utsikt langs vestkysten av Listalandet mot Lista fyr og til øyene Hidra og Andabeløy og innover Fedafjorden. Les mer her..

Vegårshei fjorden rundtSe bilder her

Vigeland gård 27 august 2023: 19 el-syklister, nesten blå himmel og ca. 20 kilometer til Vigeland gård. Vigeland ligger nordvest i Arendal, som en spydspiss mellom Froland og Grimstad innenfor Løddesøl/Nævisdal, og er en av kommunens eldste og største gårder. Sykkelturen var tilpasset Jubileumsfeiringen kl 16.00. Kulturenheten i Arendal kommune i samarbeid med gårdeier Vigdis Wigeland, Nævisdal Grendelag og Ukrainsk forening inviterte til stor konsert. Les mer her..

Tirsdag 5. september 2023: En fantastisk dag. Turen gikk fra Arendal med tog til Flaten, syklet derfra og hjem. Stopp underveis ved Bøylefossbro, Gloserhei Grubene og Granestua. Les mer her..

19. og 26. september 2023, Fjæreheia -Roresand. Turen går i deler av Grimstad som grenser til Arendal. For Arendalittene er dette ganske «ukjent» land. Sammen med turen 31. mai har Vidar vist oss Grimstad, og vi har lært Grimstad som noe av det fineste vi har sett. Det sier noe når du bor i vakre Arendal. Matpausene ved Fjæreheia Amfi. Matpause også ved Dømmesmoen.  Les mer her..

Innimellom dette har vi i høst investert i skaphenger som nå er eid av El-Sykkel Glede. Vi ser frem til å ta den i bruk når vi skal ut i distriktet eller på overnattingsturer i 2024. Takk til Agder Fylkeskommune for støtte.

El-Sykkel Glede fyller 1 år 26.09.2023. Det skal feires med Julebord 25. november 2023.

Dette er en imponerende liste med varierte aktiviteter på frivillig basis, og de fleste turene er kjørt minst en gang før fellesturene for alle for å bli kjent, takk til Turgruppa.

Det ser ut til at våre medlemmer har hatt ett travelt, sosialt og engasjerende år i felleskapet vi bygger i El-Sykkel Glede. Håper alle deltakerne har hatt glede av disse arrangementene, turene og ikke minst naturopplevelsene!

Hva skjer nå?

Vi girer opp et hakk og planlegger julebord 2023, profilering av vår nye skaphenger, årsmøte 2024, arrangementer på Tyholmen Frivilligsentral vinteren 2024, turprogram for 2024 inkludert overnattingstur og mye annet.

Følg med for mer informasjon på el-sykkelglede.no

Med beste hilsen

Styret

El-SykkelGlede.no/Nyheter

Kategori

Siste innlegg

Arkiv

Ønsker du å motta våre invitasjoner og nyhetsbrev?

Legg igjen navn og e-post så er du i loopen.

Leave this field blank

Bli medlem i dag!

Bli medlem