Om oss

Arne Sauar med boken Godt Voksen på langtur med elsykkel Fevik-Snåsa

Hvordan det startet

Du klarer mer enn du tror. Sommeren 2018, som 77 åring oppdaget Arne gleden av å sitte 3 uker på elsykkel fra Arendal via Vestlandet til Snåsa. Kontakt med natur, men også kontakt med livet – pensjonistlivet.

2020 var boka Godt voksen på langtur med elsykkel skrevet. Ideen om El-Sykkel Glede ble født.

Daglig leder i Tyholmen frivilligsentral Anne Cantero fikk boka av Arne og de var skjønt enige om at pensjonistene må oppleve elsykkelen sammen. Koble det sosiale med fysisk aktivitet. Anne tente på tiltaket. Daværende Daglig leder på Hisøy frivilligsentral Edmund Birkeland tente også og laget Facebook gruppe for El-Sykkel Glede.

Anne sa: Dere må være minst to, helst tre. Leder i Arendal Cykleclub fikk med Leif Jan Råna. Pensjonist som hadde syklet 5000 km. det siste året. Han tok med seg Vidar Hansen, også pensjonist  som kjenner nesten alle steder  som kan sykles på i rimelig nærhet.

Flere ildsjeler kom til, Øystein bygde hjemmesiden, forslaget om å danne forening kom opp og 26.09.2022 stiftet vi foreningen El-Sykkel Glede. Vi ble registrert i Enhetsregisteret 18.10.2022 og Frivilligregisteret kort etter.

El-Sykkel Glede er registrert som Grasrotmottaker fra mai 2023. 

 

Ildsjelene

Arne Sauar

Leder El-Sykkel Glede

Øystein Hansen

Nestleder El-Sykkel Glede

Vidar Hansen

Program El-Sykkel Glede

Valeri Anne Cantero

Kasserer El-Sykkel Glede

Leder Tyholmen Frivilligsentral

Lise Marie L. Bygland

Leder Hisøy Frivilligsentral

Leif Jan Råna

El-Sykkel Glede

Hva vi gjør

Vi sykler med elektriske sykler
Vi sykler og opplever fysisk aktivitet og er ikke sliten. Motbakkene er nesten ingen utfordring fordi den elektriske sykkelen erstatter muskelmassen. Allerede i 20 årsalderen slutter kroppen å produsere muskelmasse. Deretter må livet leves slik at kroppen tar vare på muskelmassen. Sofaen er muskelmassen sin fiende. Selv om vi har vært flinke og tatt vare på helsa, så er mengden muskelmasse redusert i pensjonistlivet. Pensjonisten må takke for sykkelen med batteri.

Vi har pauser
På turen er pausene like viktig som syklingen. Syklingen gir en godfølelse som dukker opp i pausen. Det er tre typer pauser. Hvilepause er den viktigste. Dernest kommer den lange pausen som legges til et greit sted å sitte. Programmet kan være å prate sammen og kose seg med egen matpakke. Av og til kobles dette med et kåseri. Den tredje typen pausen er stans fordi vi er kommet til et interessant sted; geografi, historie, noen har opplevd noe her, eller annet som er godt å høre.

Ikke alene
Den fysiske aktiviteten er et fundament for fellesskap. Sykkelturene er noe å se fram til på jevnlig basis. Vi er mange pensjonister og blir flere. Hver 6. innbygger er nå en pensjonist. Vi er ikke to som er like. Vi har levd forskjellig. Derfor er vi de mest interessante menneskene å bli kjent med. Vi trenger møteplasser.

Vårt program

Alle turer inkludert tidligere turer finner du under PROGRAM. Referat og fotoalbum fra gjennomførte turer legges ut under SISTE NYTT. Klikk på bildene for å få større visning/lysbildevisning. Program og Siste nytt er lett tilgjengelig i meny på toppen av siden. Det kan bli endringer i programmet grunnet vær og vind. Vi informerer da medlemmene på e-post om endring og legger også ut en melding her på hjemmesiden under Siste nytt som er lett tilgjengelig fra forsiden og fra link i meny på toppen av siden. Blir det for mange på en av våre turer så kan vi dele oss i to grupper, slik at de som ønsker å ta det litt med ro sykler i en gruppe  A. Resten sykler i gruppe B. Velkommen!

Ut på el-sykkeltur

Turer

Vi arrangerer el-sykkelturer i Arendal og Omegn og Agder med jevne mellomrom. Er du pensjonist og har elsykkel? Følg med på hjemmesiden og Program så du får med deg det som skjer.

Sosialt på elsykkeltur

Sosialt

Helsa krever aktivitet og møteplasser. Vi har derfor dradd i gang El-Sykkel Glede i Arendal slik at pensjonister som har elsykkel kan bli medlemmer og kose seg på turer i området sammen. 

Foredrag

Foredrag

Turene har en lengre pause som kan inneholde lunch og kanskje et tema med foredragsholder. Over viser fysioterapeuten Silje Frich Thuland metoder som trener balansen. 

Bli medlem i dag

Påmelding

Få vårt nyhetsbrev

Få informasjon om nyheter, nye funksjoner og arrangementer rett i din innboks. Legg igjen navn og e-post så holder vi kontakt.

Leave this field blank