Jubileumsfeiring 7. mai

21. mai 2023 | Nyhetsarkiv

Søndag 7. mai feiret vi Arendal 300 år i den store jubileumshelga med kulturaktivitet i hele sentrum. Idrettens dag, historisk dag på Arendal gamle rådhus, dans, musikk, teater, vandringer, konkurranser og mye mer.

Det ville selvsagt El-Sykkel Glede være med på så vi arrangerte elsykkelturen Arendal Rundt og inviterte med pensjonister i alle aldre med elsykkel på turen.

Møtestedet var innerst i Pollen ved kakebordet, så takket være at noen kom veldig tid fikk vi plass der. 14 glade elsyklister kom med syklene sine og flere andre medlemmer var tilstede uten sykkel denne gangen. Øystein delte ut gule refleksvester med El-Sykkel Glede foran og el-sykkelglede.no bak til de som skulle være med på turen. Men først hørte vi ordførerens velvalgte ord kl. 13:00 og fantastisk fin sang.

Tilfeldigvis sto det frivillige damer som skulle servere kaker der vi satt. Arne var ivrig etter å komme i gang med turen så etter noen hint forsto de at ivrige pensjonister ikke kunne vente til 13:30 slik det sto i programmet. Kaka dukket plutselig opp. 🙂

Så var det endelig tid for å komme av gårde. Syklene ble hentet frem og hjelmer kom på, men utfordringen var å komme igjennom folkehavet med tusener av mennesker. Mange gode forslag, og etterhvert la 14 elsyklister med gule vester seg i vei og brøytet seg fram mot Sparebanken Sør.

Jubileumsfeiringen har i seg som er spesielt… I 1991 sa 95% i Øyestad og Moland ved folkeavstemning nei til å bli en del av Arendal. I dag syklet vi her for å føle hvordan det var å sykle i disse gamle kommunene. Ingen av de 14 følte noe ubehag, annet enn at det gikk litt for fort da vi hadde hvilepause ved Brattåsen Hoppbakke. Vidar var ikke med på turen, men hans aktivitet i bakken ble fortalt.  

Matpause ved Sørsvann. Eydehavn mannskor sang Arendals sangen 1. mai. Dermed gikk turen videre gjennom Moland greit som del av jubileumsfeiringen for Arendal.

17 kilometer hadde vi syklet da vi kom til Birkenlund. Turen gikk i noe bakkete treng og i nydelig vær. Vestene ble levert tilbake og er klar for utlån på neste tur.

Bilder: Inga / Bilderedigering: Øystein / Tekst: Arne/Øystein

Vi ønsker alle et fortsatt godt Jubileumsår og ser frem til mange fine turer sammen.

Med beste Hilsen

-El-Sykkel Glede


Kategori

Siste innlegg

Arkiv

Ønsker du å motta våre invitasjoner og nyhetsbrev?

Legg igjen navn og e-post så er du i loopen.

Leave this field blank

Bli medlem i dag!

Bli medlem