Vigeland gård 27 august 2023

28. august 2023 | Nyhetsarkiv

19 el-syklister møtte ved Kiwi Bjorbekk kl. 13:30 denne søndagen 27.august. Nesten blå himmel og ca. 20 kilometer til Vigeland gård. Vigeland ligger nordvest i Arendal, som en spydspiss mellom Froland og Grimstad innenfor Løddesøl/Nævisdal, og er en av kommunens eldste og største gårder.

Vidar valgte Løddesølveien. Etter brua over Nidelva var Vigelandsveien nyasfaltert. Det er et stykke mellom husene i Nævisdal. Egentlig ei lita bygd som var vertskap for et stort kulturtreff.  Vigeland er siste gården inne i denne dalen. Et stykke opp i dalen var spørsmålet: Har noen vært her før? Nesten alle rakk opp handa. Vi hadde med oss en del nye folk. Når turen er her vest så passer det bedre for oss i Øyestad. Vi kom fram i god tid og en del ble med ned på saga og til ei fin badestrand. Og god varme i vannet. Vidar var på kjente tomter og fiskehistoriene satt løst.

En del syklet hjem mens andre fikk med seg konserten. Sykkelturen var tilpasset Jubileumsfeiringen kl 16.00. Kulturenheten i Arendal kommune i samarbeid med gårdeier Vigdis Wigeland, Nævisdal Grendelag og Ukrainsk forening inviterte til stor konsert. Vi opplevde folkemusikk fra Ukraina før våre lokale folkemusikere Kirsten Bråten Berg og Leiv Solberg (programleder folkemusikktimen i P2) overtok scenen. Åsmund Solberg, Leiv sin sønn og Johanne Flottorp (Åmli) var der også. Du blir imponert over denne bygda hvor Vigeland gård har en sentral rolle. Sykkelturen tilbake samme veg ble noe uorganisert, men tror alle kom hjem.

Arne

Se fotoalbum under. Klikk for større bilder.


Kategori

Siste innlegg

Arkiv

Ønsker du å motta våre invitasjoner og nyhetsbrev?

Legg igjen navn og e-post så er du i loopen.

Leave this field blank

Bli medlem i dag!

Bli medlem