Vita Velo – På tur til Lista-landet 20-21 juni

26. juni 2023 | Nyhetsarkiv

Naturen, elsykkelen og pensjonistene hører sammen på tur.

Foreningen El-sykkelglede er en forening for pensjonister i alle aldre som har elsykkel. Vi har en del turer gjennom året sammen med andre arrangementer.

Denne gangen gikk turen med 20 spenstige syklister til området mellom Lista fyr og Varnes fyr. Gromstad Auto lånte oss varebil til transport av sykler for dem som ikke hadde egen mulighet.

Turen gikk ca 15 kilometer en vei på grusveier, gjennom jordbrukslandskap og beitemarker. Vi sykler forbi kyr og sauer, søte kalver, og etter hvert hjortedyr og skogens konge der borte, mens vi trekker inn duften av markblomster og havet som fyller luften. Ute på Varnes fyr har vi storslagen utsikt langs vestkysten av Listalandet mot Lista fyr og til øyene Hidra og Andabeløy og innover Fedafjorden.

Pensjonisten har mistet muskelmasse, så den elektriske sykkelen blir en god kamerat på den 30 kilometer lange turen frem og tilbake mellom Lista fyr og Varnes fyr. Det går an å si at denne elsykkelen på en måte skaper en ny tid i pensjonistens liv.

Sykkelvegen Lista fyr – Varnes fyr er et pilotprosjekt som er gitt navnet  Vita Velo. vita» betyr liv, mens «velo» betyr hjul. Fritt oversatt kan vi si «livet på sykkel».  Strekningen er trolig en av de første i landet som har lademuligheter for elektrisk sykkel.

Tror de fleste sendt gode tanker til Stave gård hvor vi overnattet og Flykjøkkenet som leverte frokost og middag disse to dagene.

På vegen hjem stoppet vi i Farsund ved Huseby. Her er det også en Vita -Velo sykkelsti med lademuligheter. Sykkelvegen bukter seg gjennom skogen 2-3 kilometer fram til Lomsesanden og deretter 3 kilometer mellom sanddyner ut til Einarneset. En fin hvileplass og vakker utsikt til stor natur. Så tilbake 7 kilometer til parkeringsplassen. Herfra fant den enkelte sin egen veg heimatt.


Noen tips!

Å ta en sykkeltur fra Lista Fyr til Varnes Fyr i Norge er et fantastisk eventyr! Kanskje noe for deg også? Disse to fyrene ligger i den sørlige delen av Norge og byr på vakker kystutsikt underveis. Den omtrentlige avstanden mellom Lista fyr og Varnes fyr er rundt 30 til 40 kilometer, avhengig av ruten du tar. Her er en foreslått rute og noen tips for sykkelturen din:

Rute:

Begynn reisen ved det ikoniske Lista Fyr, som ligger på Lista-halvøya nær byen Farsund.

Følg kystveiene og stiene mens du tar deg østover. Du vil passere gjennom pittoreske steder, naturskjønne landskap, og kanskje til og med noen sandstrender.

Vurder å stoppe underveis for å utforske severdigheter, for eksempel strender, utsiktspunkter eller historiske steder. Dette kan legge til et herlig kulturelt og utforskende element til reisen din.

Ankomst til Varnes fyr: Destinasjonen din er Varnes fyr, som ligger nær stedet Varnes. Nyt den rolige atmosfæren og den fantastiske utsikten ved denne kystperlen.

Flere tips for reisen din:

Planlegg ruten din: Studer de lokale kartene, bruk navigasjonsapper og planlegg ruten din på forhånd for å sikre en fin og hyggelig reise.

Sjekk været: Norges vær kan være ganske uforutsigbart, så sørg for å sjekke værmeldingen før du drar avsted. Kle deg i lag og ta med passende utstyr for å holde deg komfortabel.

Pakke nødvendigheter: Ta med nødvendigheter som vann, snacks, et førstehjelpssett, et reparasjonssett for sykkelen din og eventuelle personlige gjenstander du måtte trenge.

Sikkerhet først: Bruk hjelm, følg trafikkreglene og vær forsiktig når du sykler på veiene. Bruk håndsignaler for å indikere intensjonene dine til bilistene.

Overnatting: Hvis du planlegger å gjøre det til en flerdagers tur, undersøk overnattingssteder underveis og vurder å bestille på forhånd, spesielt i høysesongene. Hvorfor ikke overnatte på Stave Gård?

Lokal mat: Norge har deilig lokal mat. Ikke gå glipp av muligheten til å prøve noen tradisjonelle retter på lokale restauranter og kafeer i regionen. På stedet bestilte vi deilig middag og frokost fra Flykjøkkenet, noe som fungerte veldig fint.

Nyt reisen: Ta deg god tid, stopp for å sette pris på naturen og nyt følelsen av eventyr som følger med en sykkeltur.

Husk at forholdene kan endre seg, så det er alltid en god idé å se etter oppdateringer eller spesifikk informasjon om ruten eller attraksjonene nærmere datoen for reisen.

Ha en flott og minnerik sykkeltur fra Lista Fyr til Varnes Fyr på Sørlandet!

El-Sykkel Glede

— Se album under for flere bilder. Klikk for stort bilde.

Kategori

Siste innlegg

Arkiv

Ønsker du å motta våre invitasjoner og nyhetsbrev?

Legg igjen navn og e-post så er du i loopen.

Leave this field blank

Bli medlem i dag!

Bli medlem